terug

12-03-2018

Beweegkuur

De beweegkuur is een leefstijlprogramma voor 55-plussers en mensen met een chronische ziekte. Het doel van de beweegkuur is om mensen op een verantwoorde manier aan het bewegen te krijgen.

Mogelijkheden in kaart brengen
Nadat u zich heeft aangemeld volgt er een intake met een fysiotherapeut. De fysiotherapeut test de conditie en de beweeglijkheid van de deelnemer. Daarnaast kijkt een podotherapeut naar de stand van de voeten. Op basis van deze tests brengt de fysiotherapeut de mogelijkheden van de deelnemer in kaart. Vervolgens gaat een beweegcoachhier samen met de deelnemer mee aan de slag.

Duur van het traject
Het traject van de beweegkuur duurt 1 jaar. Het bewegen is dan meestal een vast onderdeel van het leven geworden. De fysiotherapeut volgt gedurende dat jaar de ontwikkelingen van de deelnemer. Dit gebeurt na 3, 6 en 12 maanden. Ook de beweegcoach kijkt het hele jaar mee.

Kosten
De begeleiding door de fysiotherapeut en de beweegcoach zijn gratis. Het lidmaatschap van een sportvereniging of de kosten die aan de beweeg- of sportactiviteit verbonden zijn, betaalt u zelf.

Deelnemen of meer informatie?
Wilt u ook deelnemen? Geef u dan op via www.msm-maasgouw.nl. Of neem contact op met ons secretariaat via 0475 468494 en vraag naar Coen Hermans.