terug

27-01-2021

Fit & Fysio start samenwerking met J.C. Hercules Echt

Fit & Fysio en Judoclub Hercules werken vanaf 2021 samen om de medische begeleiding binnen de judoclub te verbeteren. Naast de medische begeleiding zal Fit & Fysio in het nieuwe onderkomen van JC Hercules aan de Bandertlaan 3D in Echt een praktijk vestigen waar iedereen terecht kan voor (sport)fysiotherapie en handtherapie.

Fit & Fysio
Fit & Fysio is een jonge, innovatieve praktijk voor fysiotherapie en handtherapie die sinds 1990 bestaat. De praktijk volgt de laatste ontwikkelingen binnen hun beroepsgroep op de voet en biedt verschillende specialisaties aan. Met een positieve benadering van de klachten van een patiënt/sporter gaan ze binnen de praktijk ervan uit dat iedereen zijn herstelproces c.q. revalidatieperiode op een positieve wijze kan beïnvloeden. Dit alles gekoppeld aan lokale behandelingen en mogelijke revalidatietrainingen begeleid door een (sport)fysiotherapeut. Ze gaan daarbij uit van het principe van actieve behandelingen/revalidatie, waarin de patiënt/sporter centraal staat. Individuele en sport specifieke benadering is dan ook een van hun pijlers. Daarnaast beschikt deze praktijk in Linne en nu dus ook in Echt over een fitnessruimte met moderne apparatuur.

J.C. Hercules
Bij J.C. Hercules wordt zowel recreatief als wedstrijdjudo beoefend, met de nadruk op wedstrijden en de prestaties daarvan. Judoka’s van deze club hebben acht Nederlandse en 3 Belgische titels behaald. In 2007 kwam daar nog een tweede plaats bij op het EK -17 jaar. In 2019 werd het mixed-team van judoclub Hercules zelfs Nederlands kampioen.

J.C. Hercules is de enige club in Limburg die aan alle nationale teamcompetities, zowel bij de jeugd alsook bij de senioren, meedoet met een volwaardig team en naar behoren presteert. Een opvallend punt hierbij is het feit dat J.C. Hercules de enige “echte” judoclub is tussen al het nationale geweld van de professionele sportscholen. Iets waar de club dan ook trots op is.

Begeleiding
Vanaf januari 2021 begeleidt Fit & Fysio judoka’s van JC Hercules op medisch gebied. Deze begeleiding is een erg belangrijk aspect bij de opbouw van een verantwoord wedstrijdprogramma en bij het herstel van blessures. Bovendien is het belangrijk dat wedstrijdjudoka’s snel weer wedstrijdfit zijn na een blessure. De (sport)fysiotherapeut kan hierbij ondersteuning verlenen door een blessure te behandelen, blessureadvies te geven, een aangepast trainings- of oefenschema schema te geven of te zorgen voor een snelle doorverwijzing naar een specialist.

Voor meer informatie kijk op www.fit-fysio.nl / www.jchercules.nl of neem contact op via 0475 468494.

 

Sports-Experience nu ook via Whatsapp te bereiken