Shockwave therapie

Shockwave is een behandelvorm voor peesklachten. Kniepeesklachten, achillespeesklachten, hielspoorklachten, schouderklachten en de tenniselleboog kunnen bijvoorbeeld goed behandeld worden. Shockwave therapie is een behandeling waarbij er door middel van een behandelkop ‘schokgolven’ op de pees worden gericht. Hierdoor krijgt de pees een opleving waardoor het herstelproces versneld wordt. Een goed opgezet trainingstraject naast de shockwave therapie zorgt ervoor dat peesklachten hierdoor volledig kunnen herstellen.

HANDIG OM TE WETEN

Het effect van de impulsen in het behandelgebied is dat deze de celstofwisseling stimuleren en de bloedcirculatie in het gebied laten toenemen. Hierdoor stimuleert shockwave het eigen herstellend vermogen van een pees of spier. Een van de voordelen van shockwave is dat er bij veel aandoeningen al na 1 tot 3 behandelingen een merkbare vermindering van pijnklachten optreedt. Door de toepassing van shockwave zijn we vaak in staat om een operatie of het gebruik van medicijnen te voorkomen.

BEHANDELING

Als na de intake en fysiotherapeutisch onderzoek blijkt dat uw klachten waarschijnlijk het beste geholpen kunnen worden met shockwave therapie zal er een afspraak gemaakt worden bij onze echografiste. Hij zal het vervolg onderzoek doen en beoordelen of shockwave ook daadwerkelijk de beste keus voor u is. Nadat door middel van echografie de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie de meest zinvolle behandeling kan zijn, wordt in overleg met u dit traject gestart. Eerst wordt gel op het behandelgebied aangebracht, waarna de behandelkop op de huid geplaatst wordt. Er worden shockwaves toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen. De behandeling zelf kan kortdurend gevoelig zijn. Een behandeling duurt zo’n 5-10 minuten per keer en wordt gecombineerd met training of huiswerkoefeningen.
Na een behandeling kan er eerst een milde na reactie (zeurende pijn en wat roodheid in het behandelgebied) komen van 1 tot 3 dagen. Daarna start de spier of pees met het regeneratieproces. De volgende shockwave behandeling kan na 6 tot 8 dagen weer plaatsvinden.

Kosten

Shockwave therapie valt onder het fysiotherapeutisch tarief.

Afspraak maken?

Neem contact met ons op:


BEL DIRECT:

0475 - 46 84 94

Fit & Fysio via Whatsapp nu ook via Whatsapp te bereiken