Echografie

Echografie biedt een sterke ondersteuning bij het stellen van een diagnose. Echografie stelt ons in staat om echt ‘in het lichaam te kijken’. Hierdoor kunnen we vaak letterlijk zien wat er aan de hand is. Onderzoek van bijvoorbeeld de schouder, knie, enkel, heup, elleboog en pols kunnen door ons uitgevoerd worden. Aangezien wij dit direct kunnen inschakelen en er geen wachttijden zijn kunnen wij onze effectiviteit enorm vergroten.
Het echobeeld laat ons zien wat de oorzaak van de klachten is. Hierdoor kunnen we de hersteltijd beter bepalen. Wanneer klachten ernstig zijn, weten we wanneer we moeten doorverwijzen, dat scheelt onnodig behandelen.
De laatste 10 jaar is er een enorme ontwikkeling in de echografie voor bewegingsklachten. Omdat echografie goedkoop is, betrouwbaar en snel uit te voeren kunnen we dit eerder toe te passen dan bijvoorbeeld een MRI. Heel veel onderzoeken laten zien dat een echo vergelijkbaar is met een MRI en is sommige gevallen zelfs beter! Een van de voordelen is dat we ook tijdens het bewegen kunnen kijken waar het ‘mis’ gaat. Daarnaast is het een groot voordeel dat onze echografist direct samenwerkt met onze fysiotherapeuten. Hierdoor kunnen we samen een passende behandeling en advies inzetten. Daarnaast heeft u gelijk de uitslag en kunt u tijdens het onderzoek meekijken.
Echografisch onderzoek is een belangrijk speerpunt in onze praktijk. Met het niveau waarop wij dit uitvoeren, onderscheiden wij ons van andere praktijken. Wij maken gebruik van hoogstaande kwaliteit echografie apparatuur. Echter, de echografie is net zo sterk als de kennis en kunde van de persoon die hem uitvoert. Maikel Janssen en Coen Hermans hebben zich volledig gespecialiseerd in het maken van echo’s. 

KOSTEN

Indien uw fysiotherapeut een echo wenst, zal in overleg met u een afspraak worden ingepland bij Maikel Janssen of Coen Hermans.  Het onderzoek valt bij ons onder de vergoedingsregeling van reguliere fysiotherapie. U wordt dus niet met extra aanvullende kosten geconfronteerd.

Afspraak maken?

Neem contact met ons op:


BEL DIRECT:

0475 - 46 84 94

Fit & Fysio via Whatsapp nu ook via Whatsapp te bereiken